dimarts, 22 de juliol del 2008

Entrevista: Ferran Carballido Enrich

Any 1999. En Ferram havia tocat a la Jovenívola 2

ENTREVISTA
Nom i cognoms: Ferran Carballido Enrich
Data de naixement: 24 d'agost de 1983
Lloc: Barcelona
Quin instrument toques a la cobla? El flabiol
Quin any vas entrar a la Jovenívola de Sabadell? A finals del 2006
Quins Mestres has tingut? Òscar Igual, Jordi León i Marcel Sabaté
Cobla preferida? La Jovenívola, com no! També tinc un afecte especial cap la Reus Jove i la Bellpuig Cobla
En quin Aplec t’agrada més actuar? El de Calella
Quina sardana t’agrada més? "Sempre un somriure" de Enric Ortí i "El somni de la princesa Nerídia" de Marc Timón. He après un munt d'ells dos. Tot el meu suport va dirigit cap als autors bons i actuals
Com descrius l’ambient amb els companys de la cobla? Un "catxondeo"
Amb els seguidors? Ells són part del nostre sustent. Abans de que res, simpatia i respecte.
Com definiries en Salvador Saumoy? Un home patidor i interessat per la nostra bona imatge... l'artífex dels nostres èxits.
Com veus el futur de la sardana? Jo, d'entrada, no sé què passarà en el futur. Però he de dir que si volem renovar el públic sardanista, el primer pas seria donar una oportunitat als compositors actuals. Si continuem amb "Bona festa", "Maria de les trenes", "Record de Calella", etc., com volem pretendre captar un nou públic? Crec que els autors clàssics haurien de ser esporàdics i ocasionals en qualsevol programació, mentre que els actuals que no siguin "patxangueros" haurien de representar l'eix vertebrador de tot el repertori de cobla. Timón, Ortí, Estañol, Chamorro, i alguns altres són exemples a seguir. Si ens quedem estancats en el passat estem tancant la porta al futur. Hem d'obrir la finestra i deixar que l'aire pur entri i reemplaci l'aire viciat.